Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2010 » Березень » 1 » Калейдоскоп новин. Лютий
18:02
Калейдоскоп новин. Лютий
З 1 по 5 лютого в нашій школі проходив тиждень математики. Лашевич І.О. провела гру «Зоряна математична година» для учнів дев’ятих класів. У грі взяли участь 7 гравців: Алілуйко Наталія, Остапчук Максим, Шевченко Владислав, Миновська Марія (9-Б), Ярошук Тетяна, Антоненко Ольга, Захарченко Софія  ( 9-А). Відбулося шість відбіркових турів. По закінченню кожного туру вибував учасник, який набрав найменшу кількість зірочок, але отримував приз.
Переможцем  гри стала учениця  9-А класу Захарченко Софія, яка в кінці гри висловила свої побажання всім присутнім.
 На святі звучали вірші «Математика», «Гімн одиниці», «Нуль» у виконанні учнів 5 –А класу Боковенко Лариси, Петращука Миколи, Волощук Вікторії, Мельника Дмитра. Ведучою свята була Арештович Світлана (9-А), яка  не тільки проводила конкурси гри, а ще знайомила всіх присутніх з цікавими фактами з життя вчених-математиків, розповідала математичні смішинки.        
Котвіцька Ірина, 9-А

Кінець першої сесії -  це навіть краще, ніж останній  тест на ЗНО. Прислів’я «Від сесії до сесії живуть студенти весело» зрозуміти лише можна на власній шкурі. Але про все по порядку
Потрапити у велике місто і починати ранок не з прогулянки до школи, а з тисняви в метро по дорозі до університету здавалось великою дикістю. Великі незатишні аудиторії у вересні віяли непривітністю. Завжди ідеально чисті сходи дратували до неймовірності. Дуже хотілось зайти до класу, сісти за парту, просто повернутись до школи.
Але людина не була б  людиною, а я – сама собою, якби до всього цього не звикла. Велика будівля, маленькі лавочки біля неї і важезні вхідні двері стали такими звичними, такими рідними, майже життєво необхідними. Великі аудиторії перестали відштовхувати, а шум метро перетворився на музику, під яку можна додивитись останні ранковий сон.
Після останнього екзамену настало довгоочікуване полегшення. Вийшовши з аудиторії, я відчула, як солодко пахне повітря, коли перша сесія вже складена.

Тож я хочу побажати всім майбутнім випускникам пережити це неповторне відчуття, а ще пронести через всі незгоди тепло нашої першої школи, не забувати, що вдома завжди найкраще.
Успіхів вам, життєвих звершень та здійснення мрій.
                 Євтушок   Марія, cтудентка першого курсу
Київського Національного Університету ім. Т.Г. Шевченка.


 Про Валентина, що дав святу своє ім'я, відомо небагато. Кажуть, що жив у 3 ст. н. е., у римському місті  Терни. За одними даними він був простим християнським священиком, інші легенди зводять його в ранг єпископа. За  сукупністю даних можна з впевненістю припустити, що Валентин був молодий, гарний собою, добрий і чуйний. Час і життя Валентина збіглися з часом правління римського імператора Клавдія, який згодом видав указ, що забороняє одружуватись молодим парам. Але молодий священик, не лякаючись імператорського гніву, продовжував таємно вінчати закоханих. І ось наприкінці 269 року Валентина було взято під варту; легенда огортає флертом і останні дні життя Валентина . Згідно з цим, у нього закохалась сліпа дочка тюремника, Валентин  як священик дав обітницю, тому не міг відповісти на її почуття, але в останню ніч перед стратою написав їй зворушливого листа.
 11 лютого учні 9-А класу провели свято до Дня закоханих під назвою "Серця двох”. Метою заходу було з'ясувати , чи існує  кохання з першого погляду. Було шестеро учасників, які згодом утворили 3 пари: Остапчук Іван та Боковенко Олена, Шквирко Олексій та Придаток Катерина, Шпінь Дмитро та Сидоренко Катерина.
 Святковий вечір складався з двох турів.  В першому турі ведучі Мельник Юлія та Арештович Світлана за  допомогою питань та змодельованих ситуацій помогли виявити серед учасників ідеальну пару. Оскільки смаки гравців виявились різними, так і не вдалося встановити ідеальну пару.
В другому турі ведучі Мухаревич Олена і Гринішак Тетяна запропонували уже згаданим трьом парам продовжувати пізнавати одне одного в ході різних конкурсів. Тут й з’ясувалася  ідеальна пара Шпіня Дмитра  та Сидоренко  Катерини.
 На святі звучали пісні у виконання Мухаревич  Олени та Гринішак Тетяни. Всі учасники були нагороджені спеціальними  дипломами та невеличкими призами.                   
Мельник Юлія, 9-А

Коли у школі оголосили конкурс на кращу патріотичну пісню, наш клас почав ретельно готуватись до нього. Це не така легка справа, адже потрібно було вивчити слова пісні, музику. Наша пісня називалася "Луже” (козацька пісня).
Коли прийшов день конкурсу, то наші хлопці були дуже схвильовані. Вони поодягали красиві костюми, білі сорочки, галстуки. Коли ми виступали, то аплодував весь зал. Ми схвильовані чекали результатів конкурсу.
Хоча ми і не стали переможцями конкурсу "Я—патріот України”, а отримали почесні дипломи учасників , та ми любимо свою Батьківщину і знаємо її пісні.
          Палько Олександр, 5-А
Матеріали з газети Шкільна стежина №11, лютий 2010

Спорт
Команди хлопців та дівчат з волейболу на обласній Спартакіаді школярів зайняли два других місця, гандболісти та гандболістки - ІІІ місця.

Переглядів: 794 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум