Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Шкільна стежина №38, Лютий 2013, Інтерв'ю із абсолютним переможцем
11:58
Шкільна стежина №38, Лютий 2013, Інтерв'ю із абсолютним переможцем
 У січні-лютому 2013 року у місті Житомирі проходив ІІІ етап Всеукраїнських предметних олімпіад. Честь району захищали наших 20 кращих учнів, які стали переможцями районного етапу. Але не всім вдалося вийти у лідери. Лише п’ятеро з них отримали дипломи переможців. Це Марченко Михайло (8-А), Швець Тетяна та Яценко Юлія (7-Б), Євтух Сергій (11-Б), Дейнеко Лев (10-А).
 Сьогодні ми спілкуємось з абсолютним переможцем з географії Марченком Михайлом. Саме він отримав диплом І ступеня, далеко обігнавши учнів ліцеїв та гімназій області. Разом зі  своїм наставником Оленою Володимирівною Арештович вони готуються до ІV етапу.
- Доброго дня, Михайле. Чи вперше ти брав участь у подібних змаганнях? - Ні, але цього року вперше я поїхав на обласні олімпіади.
- Чому саме з географії, історії, біології? — Тому що мені завжди подобався природничий цикл предметів, та й велике захоплення у мене викликають материки, природа, історія людства.
- Чи важко перемагати? - Перемагати завжди важко, але якщо наполегливо працювати і вірити в себе, то можна досягти високих результатів.
- Що треба для того, щоб добитись відмінних результатів у навчанні? - На мою думку, потрібно мати терпіння, наполегливість та систематично виконувати домашні завдання і , звичайно, уважно працювати на уроці.
- Як готуєшся до IV туру олімпіади з географії? - Кожного дня повторюю пройдений матеріал, детально вивчаю атлас та консультуюсь з учителем.
- Чим ще захоплюєшся, окрім шкільних предметів? - Люблю заняття на комп’ютері, також подобається астрономія.
- Щоб ти побажав всім учням школи? - Учням школи побажаю наполегливої праці у навчанні, терпіння та гарних оцінок.

Тиждень світової літератури у школі
 У нашій школі стало доброю традицією проводити предметні тижні. Ось і з 18 по 22 лютого ми стали учасниками тижня світової літератури та російської мови.
 Важливо, що до його проведення долучилися як учні, вчителі світової літератури та російської мови, так і вчителі інших предметів. Ви спитаєте: як? І ми вам про все розкажемо. А тепер по порядку.
 Кожного дня звучало в ефірі літературне радіоспілкування, до якого учні 10-А класу запрошували учителів школи: вони разом згадували казки, якими захоплювались в дитинстві, розпізнавали Пушкіна за уривками його казок, а також читали поезії відомих світових ліриків. А в четвер усі мали можливість почути, як гарно декламують свої вірші учитель фізики Лозко Володимир  Федосійович, учитель образотворчого мистецтва Климчук Наталія Володимирівна, учитель російської мови Дідус Ірина Миколаївна. Їх поезії ви, шановні читачі, зможете прочитати на четвертій шпальті нашого видання.
 Також цікавими були: конкурс "У світі чарівної казки" для 5-х класів,  урок-семінар "Вічна таїна сонету" для учнів 8-х класів, виразне читання віршів "Поезія - це вічний дотик душі" (6-А, 7-А класи), подорож "Ідуть до нас сказання давнини" (6-Б), виступ членів клубу "Мельпомена"  "Такой близький нам русский язык", зустріч з бібліотекарем учнів 5 класів, поетичний салон "Любов...Страждання...Боротьба...Слово" (9 класи).
 Весело пройшло свято інсценізованої байки, яке влаштували учні 6-Б та 7-Б класів. Юні аматори дуже артистично виконували байки "Зачумлені звірі"  Жана де Лафонтена та  І.А. Крилова "Слон и моська", "Квартет",  "Демьянова уха", "Стрекоза и муравей", "Свинья под дубом", "Ворона и лисица".
 Дивували власноруч вигадані костюми. У коридорах були представлені цікаві літературні газети не тільки цього року, але й минулих років. Ну що ж, тиждень панувала атмосфера світової літератури, звучала російська мова Пушкіна, Лермонтова, Фета, Тютчева, Єсеніна, Блока. Читались сонети Шекспіра, Петрарки. Надіємось, усім було цікаво.
Учні 10-А класу
                         
Повна версія газети "Шкільна стежина" за лютий 2013

Переглядів: 468 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум