Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Шкільна стежина №40, Квітень 2013
14:32
Шкільна стежина №40, Квітень 2013
Нещодавно, з 24 по 25 березня, я приймав участь у IV етапі XL Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, що відбулася у м. Ужгород - обласному центрі Закарпатської області. За напруженими тренуваннями та повтореннями всі сім днів перебування в цьому мальовничому місті минули дуже швидко. Першого дня олімпіади були завдання теоретичного туру та тестові запитання, другого — завдання практичного туру. Мою роботу оцінили дипломом ІІІ ступеня, якому я щиро радів, адже це моя перша важлива перемога. Опісля безпосередньо олімпіади нам запропонували декілька екскурсій, зокрема вулицями Ужгорода та Ужгородського замку. Вони були цікавими та насиченими, після них я дізнався багато цікавого про це стародавнє місто з самобутньою історією та про особливості побудови, історію та володарів замку.
агалом, м. Ужгород справило на мене багато позитивних вражень своєю неповторністю, самобутньою історією та цікавими місцями. Цікаво також те, що завдяки сприятливим кліматичним умовам тільки тут в Україні та ще в двох місцях в світі - Японії та одному американському штаті - росте "Японська вишня" - сакура.
Переможець ІV етапу Всеукраїнської олімпіади
з географії Марченко Михайло, 8-А клас

Екологічний місячник у школ
і

 "Людина доти могутня і непереможна, доки вірна законам природи - пізнаним і непізнаним, не нею встановленим… Активно впливати на природу, але залишатися її сином, бути вінцем її творінь та володарем її сил, по-синівському бережливо ставитись до неї —  ось яку позицію нам треба займати у процесі взаємодії з природою…" писав В.Сухомлинський. У нашій школі в квітні місяці пройшов місячник екологічного  виховання. Учні школи прийняли активну участь в акціях "Дбайливий господар", "Посади дерево", всеукраїнському суботнику, присвяченому дню довкілля. "Ліки серед нас" - виховний захід - організувала Самченко Тетяна Омелянівна, а проводили його учні 11-Б класу. Учні 8-Б класу (вчитель біології Чиж Ірина Іванівна) організували та провели для учнів 5-7 класів "Свято зустрічі птахів”.
 Учні школи взяли участь у конкурсі, організованому  Ємільчинським лісгоспом, "Ліс і людина". Поетично-екологічну годину "Планета Земля у долонях турботи" організувала районна бібліотека, її відвідали учні нашої школи. Для учнів 5-х класів було проведено творчою групою 8-Б класу (класний керівник Чиж І.І.) усний журнал ”Первоцвіти”. В цей же день проведено виставку плакатів екологічної тематики. До дня Землі учні 8-А класу підготували виступ екологічної агітбригади (класний керівник Арештович О.В.). Традиційно у всіх учнівських колективах пройшли інформаційні години, приурочені черговій річниці Чорнобильської аварії.
Дем'янчук Денис, 8-Б клас

Зустріч птахів
11 квітня 2013 року відбулось свято зустрічі птахів, яке організували та провели Чиж І.І. та учні 8-Б класу. На свято були запрошені учні 5-7 класів. П’ятикласники розповідали вірші про птахів, брали активну участь  в конкурсах та вікторинах. Шевчук Марина блискуче виконала пісню "Лелеки". Присутнім були запропоновані цікаві факти з життя птахів "Співочі птахи України". Гості свята з цікавістю подивились презентацію Птахи Ємільчинщини" та фотоальбом "Птахи Червоної книги України".
Шкільні майстри збудували нові житла для шпаків. По закінченні свята ці будиночки знайшли свої місця на стовбурах дерев у шкільному саду.
"Бережіть наш сад! Радуйте нас своїм співом !" - з такими словами учні привітали святковим печивом птахів-новоселів.
Ковтонюк Катя, 8-Б клас

Повна версія газети "Шкільна стежина" за квітень 2013

Переглядів: 640 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум