Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2013 » Жовтень » 1 » Шкільна стежина №42, Вересень 2013
11:35
Шкільна стежина №42, Вересень 2013
Почався новий навчальний рік. Що ми чекаємо від нього? Звичайно, нових подій, вражень, знань. Хочеться краще вчитися, радіти успіхам.  Знаю, що не завжди буду отримувати тільки високі бали. Так, для цього потрібно старатися, наполегливо працювати, вчити уроки, бути активним…
Учні не завжди задоволені всім у школі: багато уроків у розкладі,  хочеться вже "євровідремонтованих” класних кімнат, теплого переходу до їдальні та спортзалу. Надіємось всі, що в недалекому майбутньому так і буде. Але ж, погодьтесь, що рівень знань не визначає зовнішній вигляд школи. Наші батьки вчилися не в кращих умовах, та мали хороші знання…
Отож, новий навчальний рік розпочато. Успіхів, удачі, натхнення учням та вчителям школи бажаю я!

Бриж Владислав, 8-Б клас


21 вересня — Різдво  Пресвятої Пречистої Богородиці, яке також називається Другою Пречистою. За традицією на Другу Пречисту  відзначається  день  Ємільчиного. Минуло 428 років від першої письмової згадки  про наше селище.                            
20 вересня 2013 року відбулося святкування дня селища. Хоча погода не була лагідною, о 16:00 в Будинку культури відбулося урочисте дійство за підтримки Благодійного фонду Литвина "Майбутнє Полісся”, на якому був присутній народний депутат Володимир Литвин. На святі  вручалися  цінні подарунки і грамоти матерям-героїням, дітям, які  виявили глибокі знання з окремих предметів, працівникам, які проявили високу професійність в своїй діяльності. Нагороджувалося близько 50 школярів району. Серед них були учні нашої школи: Дейнеко Лев(11-А), Остапчук Денис(10-А), Марченко Михайло(9-А), Швець Тетяна(8-Б), Яценко Юлія(8-Б), Помінчук Вікторія(8-Б), Кондратюк Анна(7-А), Наумець Настя(5-А). З нашого класу нагороджували Яценко Юлію, Швець Тетяну і Помінчук Вікторію. Юля брала участь в конкурсі  з інформатики, Таня — з математики, а я -  з малювання.
Коли я виходила на сцену, мене переповнювали хвилюючі емоції. Я була щаслива, що стою на одній сцені з народним депутатом, який  багато робить добра для нашого району. Нагороджували Грантом і певною грошовою премією. Я назавжди запам'ятаю цей день.
Важливо, що у номінації "Кращий учитель селища” нагородили  нашого учителя початкових класів Кондратюк Людмилу Василівну. "Кращим учнем селища” став Марченко Михайло (8-А клас), "Кращим голосом селища” стала Шабаліна Нінель (8-А клас). Учитель географії Арештович Олена Володимирівна нагороджена Грамотою Академії педагогічних наук України.
  Між врученням цінних подарунків та відзнак відбувався святковий концерт працівників Будинку культури, в якому також приймали участь дошкільнята, школярі. Після цього відбулася концертна програма Олексія Будніна, який народився в Олевському районі. Програма була дуже різноманітна  і цікава.
Не зважаючи на те, що на вулиці цілий день ішов дощ,  на мою думку, свято вдалося.

Помінчук Вікторія, 8-Б клас

18 листопада відбулася зустріч учнів школи з чудовою жінкою та партизанкою Ольгою Нестерівною Філоненко. Дуже багато учнів зібралося послухати розповідь про Велику Вітчизняну війну, про партизанів, які мужньо захищали нашу свободу. Атмосфера в класі, де проходила зустріч, була дуже напруженою. Ольга Нестерівна часто зупинялась, бо сльози з’являлись на її обличчі,  коли вона згадувала про ті тяжкі часи, які пережила. Вона розповідала нам про відчайдушні вчинки партизанів, які не боялися ні фашистів, ні смерті, які сміло йшли воювати. Кожен учень дуже прислухався до слів цієї сміливої партизанки.
Ольга Нестерівна дуже добра на вигляд жінка, з її слів можна зрозуміти, що вона в ті тяжкі часи не переживала за себе, вона переживала тільки за своїх рідних, переживала, щоб наші перемогли, щоб повернулися до дому живі. Ольга Нестерівна розповідала учням про генерал-майора Наумова, який багато чого доброго зробив для нашої перемоги. Розповідала про голод, нестачу одягу, які панували тоді. На цій жінці було багато медалей, які вона отримувала за хоробрі вчинки, за сміливість та відвагу.
Ольга Нестерівна нас навчала, що ми повинні пам’ятати про те, що  були  такі партизани, що була війна, що були солдати, які віддали своє життя, щоб сьогодні ми жили щасливо. Ольга Нестерівна сказала учням, що вони повинні берегти все те, що є зараз у них, тому що найголовнішим є життя і любов близьких, які зараз з тобою.

Переглядів: 633 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум