Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2014 » Грудень » 3 » Шкільна стежина №53, Листопад 2014, Сучасна Україна очима патріота
12:57
Шкільна стежина №53, Листопад 2014, Сучасна Україна очима патріота
"Можна все на світі обирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину!” - казав колись поет Василь Симоненко. На жаль наша рідна Україна вкотре змушена відстоювати своє право на існування, тому на кожному з нас саме зараз лежить відповідальність за долю своєї Вітчизни. Як ніколи набувають актуальності слова великого Кобзаря, який закликав: «Борітеся, поборете…». Наша країна віками виборювала свою незалежність, ставши в Європі осередком розвитку Свободи, Честі та Відданості. Напевно, теперішні події показують нам, що не можна бути байдужим до долі своєї нації, це наче іспит на патріотизм, відданість своїй державі. Тож пам’ятаймо, що називатися громадянином – це не просто мати паспорт, чи свідоцтво, а в першу чергу бути невід’ємною частиною своєї держави, бути завжди готовим захищати її незалежність і полягти за найголовніше для кожної людини – Свободу!      
                      Марченко Михайло,
10-А клас




В нас єдина мета – Україна свята нездоланна ніким і ніколи. В кожної людини є країна, в якій вона проживає. Справжній патріот зробить все для того, щоб захистити свою Батьківщину.
Для українців такою країною є Україна. Тут ми народились і проживаємо, вперше промовили слово "мама”. Саме тут нас навчали любити і поважати українське. Але з часом окремі люди втратили почуття патріотизму.. Забувши традиції, мову, кривили душею і забували, виїжджали з України, змінювали своє громадянство, стидаючись згадувати своє коріння і стидаючись того, що вони українці…
Українське намагались знищити і нав’язати нам іншу мову, релігію, традицію. Але ми не здавались!
Ми продовжували бути українцями навіть під катуваннями та загрозою смерті. Завжди існували ті люди, котрі піднімали українців до боротьби за свою гідність, честь, за Україну.
Великим таким прикладом у ХХІ ст. став Євромайдан, котрий об’єднав всіх українців від Заходу й до Сходу, з Півночі на Південь.
Багато  патріотів віддали своє життя задля перемоги над катом, котрий продав Україну Росії.
Віками українців нищили. Голодомор, репресії, війни, заборони всього українського так і не зламали національно-визвольного руху українців за свою незалежність. Великими прикладами цього з історії можу назвати Гетьманщину, де козаки не одну сотню років захищали українську землю. Також УНР, де хоробрі, молоді хлопці під Крутами здержали наступ більшовиків ціною власного життя. Але найбільшою, на мій погляд, визвольною компанією України було  за часів існування УПА.
Вони протягом десяти років воювали за незалежність України, вели війну як проти німецько-фашиських загарбників, так і проти радянських катів і польських найманців. Вони не здавались навіть після смерті одного з найкращих командирів УПА – Романа Шухевича. Так як українські землі були приєднані до СРСР, то за наказом Степана Бандери, головнокомандувача повстанців, УПА було розформовано. Але мужність і героїзм цих молодих юнаків і дівчат пролинув аж до сьогодення, коли Росія почала агресію проти України. Вони на стільки бояться «бандерівців», що ними лякають власних дітей.
За всю  історію Україну не могли здолати і ніколи не здолають. Бо ні одна країна не мала таких громадян-патріотів, котрі б віддали своє життя за свою Волю, честь, Україну.
Україна – це країна, яка ніколи не була і не буде ніким і нічим здоланою, поки існують ті, хто віддасть своє життя за неї.
Палько Олександр,
10-A клас

День української писемності
День української мови і писемності Україна відзначає 9 листопада. Мелодійна, ніжна, солов'їна - не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Вона ввібрала в себе все найкраще, найніжніше, найвеличніше і найболючіше: перший голос немовляти і останній розпачливий зойк прощання людини з білим світом, блакить високого неба і сяйво золотого сонця, слова щирого кохання і велике розчарування від людської байдужості. Цей день кожен українець повинен шанувати, цінувати і носити в серці. Тож давайте плекати, оберігати і звеличувати наші рідні слова і нашу країну, адже той, хто зневажливо ставиться до своєї мови, не може й сам викликати поваги до себе.


 Цьогоріч учнів і вчителів нашої школи привітав 8-Б клас. У кожен вірш, у кожну мить нашого свята ми вклали самих себе, своє серце, свою душу і свої старання. Кожен з нас старався донести до присутніх всю цінність нашої мови. Кожен з нас хотів пробудити у всіх почуття патріотичності, пояснити, що наша мова - наше багатство, наше золото, наше все. Саме зараз, у такі нелегкі часи для нашого народу, усім нам час розбудити в собі людину, яка буде гідним громадянином України, дійсно її патріотом. Ми надіємося, що слова, які ми сказали, дійшли до серця кожного нашого гостя. На святкововому заході пролунали і цитати Тараса Григоровича Шевченка, Володимира Сосюри, Михайла Ткача, Олександра Підсухи, Дмитра Білоуса та Миколи Рильського, гуморески, де висміюється і засуджується людська байдужість до рідної мови, згадувались і слова-паразити, жаргонізми і вульгаризми, а також прості душевні привітання з дійсно нашим днем. Хочеться, аби наші старання дійсно всім запам"ятались. Хочеться, аби кожен взяв щось для себе з наших слів. Хочеться, аби всі по-справжньому цінували нашу рідну мову, адже немає мови—немає нації.
Весь наш клас ще раз хоче привітати від усього серця весь педагогічний колектив, кожного учня і всіх працівників нашої школи з цим святом! Бажаємо усім удачі, щастя, нехай усе, що задумається - вийде, а усе, про що ми мовчимо - збудеться. Мирного неба нам над головою, розуміння від оточуючих і усього найкращого!
Остапчук Анастасія, Осіпчук Анастасія,
8-Б клас


Переглядів: 532 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум