Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Шкільна стежина №61, Жовтень 2015, День Захисника України
13:29
Шкільна стежина №61, Жовтень 2015, День Захисника України
Захисник — це людина, яка захищає, обороняє від нападу, замаху, удару, ворожих людей, небезпечних дій.
Історія захисників України бере свій початок ще з давньої Київської Русі, переходить до доби козацтва, часів УНР та років Другої світової війни. До 2014 року День Захисника Вітчизни відзначавсь 23 лютого, але з початком війни на Сході України Указом Президента України його було перенесено на 14 жовтня.
Чотирнадцяте жовтня — це свято Покрови, день козацтва та день утворення Української Повстанської Армії. Саме Пресвята Богородиця була покровителькою козаків та вояків УПА. Сьогодні з надією всі чекають захисту і оберегу тих, хто захищає наш сон, хто не спить на східних рубежах нашої держави, відстоюючи її незалежність і цілісність.
Свято Захисника України в Ємільчиному розпочалось з мітингу біля пам’ятника  Тарасу Григоровичу Шевченку, де виступали з промовою голова районної державної адміністрації і заступник голови районної ради. Помолились за всіх полеглих у війні за Україну польський та український священники. В цьому мітингу взяла участь і делегація нашої школи. Після мітингу відбулося покладання квітів до меморіальних дошок полеглим у війні  на Сході України. За день до свята у районному будинку Культури вшанували воїнів АТО, кожен з них отримав відзнаку за службу. А біля  школи відбулась лінійка, на якій учні вшанували пам'ять загиблих героїв — учнів нашої школи.
Також 8-Б клас  провів свято до дня козацтва, а шістнадцятого жовтня відбувся дитячий концерт патріотичної пісні, де брали участь і ми.

Чи потрібно таке свято? Так.. Шановні учні, поважайте всіх захисників нашої Батьківщини, незалежно від того, під чиїм  прапором вони були. Через сьогоднішню ситуацію в країні ряди ветеранів та героїв поповнюють все нові люди, які воюють за нас з вами на Сході України. Завжди допомагайте тим, хто за вас та ваше майбутнє свою кров проливав.  Ми з вами — майбутнє України, і повинні підтримувати тих, хто стоїть на захисті рідної держави!
Слава Україні та Вічна Слава Героям!    
Палько Олександр, 11-А клас

Наш власний "референдум"
Всім учням школи відомо, що 20 жовтня в нашій школі проходили загальношкільні вибори. Це наш власний «референдум», суть якого полягала в тому, кого ми бачимо в ролі нового президента школи.
Президент школи – важлива посада. Це та людина, котра очолює весь учнівський колектив. А отже, є відповідальним та зразковим учнем. Це відмінник у навчанні, учень дисциплінований, як у школі, так і поза її межами. Президент школи є прикладом для наслідування. Крім того, цей учень повинен приймати активну участь у житті нашої школи. Він може бути ініціатором проведення різних конкурсів, квестів, шоу та багато чого іншого. Президент школи представляє учнівський колектив, а отже повинен викликати довіру в учнів.
На посаду президента було 5 кандидатів:
Кондратюк Анна, Осіпчук Анастасія, Радчук Наталія, Борса Єлизавета, Саух Богдан.

Голосування проходило цілий день. У холі школи були розміщені передвиборчі програми кожного з кандидатів. На першому поверсі знаходилась виборча комісія. Саме туди і підходили голосувати «юні виборці». Кожному учню 5-11 класів видавався бюлетень, на якому було надруковано імена кандидатів. Кожен робив свій вибір. Голосування було анонімним. Для того, щоб уникнути фальсифікації комісія мала списки всіх учнів, в яких позначалось, голосував учень чи ні. Тому віддати свій голос двічі не вдалося нікому.
Підрахувавши голоси, комісія визначила нового президента школи. Саме Кондратюк Анна, учениця 9-А класу стає новим президентом школи, з чим щиро її вітаємо.
На думку учнів нашої школи саме вона гідна цієї посади. Бажаємо Анні творчої наснаги та щасливого президентства. Можливо, саме вона внесе зміни до життя нашої школи, зробить його ще цікавішим. Вітаємо Кондратюк Анну з перемогою на наших загальношкільних виборах!
Левченко Світлана, 10-Б клас


Я, родина, Україна

9 жовтня в нашій школі проводилася гра-квест "Я, родина, Україна”. Основна мета цього заходу - виховання  почуття патріотизму в кожної дитини. Тому що саме з нас формується нове українське суспільство.
Моя Україна починається з мене, з моєї родини. Адже як ми знаємо свою країну, так і будемо будувати наше майбутнє. А яка Україна без символів, без оберегів, без здорової нації і найголовніше — без історії? Саме так називалися станції нашої гри: "Президентська”, "Народознавча”, "Символічна”. Ця гра дала нам можливість проявити свої знання історії, народознавства, показати свої фізичні можливості і т. д.
Всі учасники були задоволені і всіх переповнювало почуття гордості за зароблені власними знаннями бали. Адже ми вкотре довели, що знання — це сила, яке є частиною нашого шкільного життя.
Ми впевнені, що ми гідні називатися патріотами України. А наша держава нехай знає: справжні українці — це ми!
 Федук Ольга, Осіпчук Анастасія, 9-Б клас




Переглядів: 562 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум