Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2016 » Березень » 1 » Шкільна стежина №65, Лютий 2016, Революція гідності. Добрі справи
12:53
Шкільна стежина №65, Лютий 2016, Революція гідності. Добрі справи
Шлях України ніколи не був легким. Не став винятком і 2013 рік. Саме тоді сталася подія, яка сколихнула всю Україну і змінила світову думку про нас. А все почалося із звичайного осіннього дня, коли Президент України Віктор Янукович відмовився підписувати асоціацію з ЄС. Нас знову цинічно позбавили права вибору. Люди пішли на мітинг у Києві. Нічого особливого. Ніхто ще тоді не думав, що якісь протести маленької групки людей виведуть на вулиці сотні тисяч громадян України з бажанням відстояти своє право. Але влада грубо розправилась з молодими активістами, що і викликало у суспільстві величезне невдоволення. Приниження гідності, заборона вільних висловлювань вивели народ України на Майдан. Це була справжня Революція Гідності.
На початку 2014 року держава надкололась на народ і владу, які між собою вели безперервну боротьбу. Боротьба виявилася кривавою. Небесна сотня найвідданіших патріотів нашої землі стала навічно втіленням незламного духу народу, який не хоче жити у рабстві...
Після чотирьох місяців боротьби диктатор втік. І на його місце прийшли інші політики. На жаль, за два роки мало що змінилося. Новий Президент, новий уряд, а мітла по-старому мете. Україна пов’язла у війні з Росією і тотальною корупцією. Ідеали Майдану  ще не досягнуті. Європа допомагає нам вийти з цих проблем, але надто важко дається нашій країні кожне позитивне зрушення як у політичній, так і у економічній сферах.
Скільки ще ми мусимо пролити крові, щоб здобути право на повноцінне життя?! Проте і назад вороття нема. Наш поступ тільки вперед, ні кроку назад, бо якщо схибимо зараз, нащадки нам не пробачать...

19 лютого 2016 року учні нашої школи хвилиною мовчання вшанували героїв  Небесної Сотні, запалили свічки пам’яті.
Я бачу майбутнє моєї країни в злагоді народу і держави, знищенні корупції. Разом ми збудуємо нову націю. Зробили революцію - піднімемо державу.

Обухов Ігор,
11-А клас

Добрі справи
Учні нашого класу активно відгукнулися на Всеукраїнські акції "Кришечка”, "Подаруй воїну книгу”,"Напиши листа воїну”. Нам не заважали морози, снігові хурделиці, а ні карантин. Члени наших сімей стали добрими та надійними помічниками у виборі книги. Отож, з 15 учнів класу ми подарували 13 книг. Нехай ці твори зігріють душі бійців, а приємні спогади про прочитане допоможуть у нелегких воєнних буднях.

Що стосується кришечок, то ми з неабияким азартом взялися до справи. Зібрали 2849 штук. Класний керівник Дідус Ірина Миколаївна провела у класі конкурс, хто збере більше. Найактивніші отримали призи. Це Дідус О. Горбатюк Р, Авраменко А. Інтер Т., Поплавський Д. Інші отримали подяки.
Також ми написали листи та виготовили для солдат валентинки.
Наш обов'язок— вчитися. Але коли потрібна країні допомога, ми завжди готові її надати.
Бажаємо героям витримки і мужності, а учням школи—бути надійними помічниками у добрих справах.
Буздуган Діана,
командир 6-А класу


Ти себе Українкою звала!
Цього тижня в нашій школі проходили заходи до 145-річчя від дня народження Лесі Українки. 19 лютого була проведена літературно-музична композиція "Ти себе Українкою звала!”, організована вчителем української мови та літератури Шпак Валентиною Миколаївною. Учні дізналися більше про біографію поетеси. Учні 10-А і 8-Б класів представили вірші, прозу, пісні, сценку із драми-феєрії "Лісова пісня”.З прослуханих творів ми більше дізналися про Лесю Українку, її кохання, біль, любов до України.

На цій літературно-музичній композиції  ми побачили протиставлені риси характеру поетеси. В одному творі вона мрійниця, в іншому-реалістка, то вона прощається із світом, то говорить, що буде жити. Але одна риса характеру незмінна-вона буде вічно боротися!
Ми вдячні за прекрасну проведену літературно–музичну композицію.
Гзовська Валентина,
10-А клас



Переглядів: 559 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум