Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2016 » Березень » 25 » Шкільна стежина №66, Березень 2016, 16 Перемог
09:37
Шкільна стежина №66, Березень 2016, 16 Перемог
Ось і закінчились предметні олімпіади. Кожного року ми з нетерпінням чекаємо результатів обласних олімпіад, тому що уболіваємо за своїх учасників.
У січні-лютому  2016 року у м. Житомир проходив ІІІ етап Всеукраїнських предметних олімпіад 2015-2016 н.р., у якому брали участь 26 учнів нашої школи.
За результатами протоколів олімпіад стали переможцями (16 дипломів):
Марченко Михайло (11-А) – з географії Диплом ІІ ступеня, з історії Диплом ІІІ ступеня; з астрономії Диплом ІІІ ступеня, з біології Диплом ІІІ ступеня;
Швець Тетяна (10-Б) – з географії Диплом ІІІ ступеня;
Петрук Олексій (9-А) – з історії Диплом ІІІ ступеня, з інформатики Диплом ІІ ступеня, з англійської  Диплом ІІІ ступеня;
Кондратюк Анна (9-А) – з української мови Диплом ІІІ ступеня;
Тульєва Віта (10-Б) – з російської мови  Диплом ІІІ ступеня;
Яценко Юлія (10-Б) – з інформаційно-комунікаційних технологій  Диплом ІІІ ступеня;
Борса Єлизавета (8-Б) – з фізики Диплом ІІІ ступеня, з біології Диплом ІІІ ступеня;
Омельянчук Анастасія (9-А) – з біології Диплом ІІІ ступеня;
Волощук Вікторія (11-А) – з екології Диплом ІІІ ступеня;
Левченко Світлана (10-Б) – з хімії Диплом ІІІ ступеня.
Це найкращий результат серед шкіл Ємільчинського району. З гордістю можна сказати, що наші кращі учні  примножили досягнення і авторитет школи №1.
Здоров’я вам і нових висот, дорогі наші переможці!

Мова моя солов'їна
Кожен народ гордий з того, що має державу, мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, любить, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю.
Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не чаруючись виплеканою народом  у віках рідною мовою. Тому щорічно 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї  мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Історія свята має дуже трагічний  характер. 21 лютого 1952 року в Бангладеш влада придумала  демонстрацію  протесту проти урядової заборони на використання в країні бангладешської  мови. Відтоді цей день у Бангладеш став днем полеглих за рідну мову. Минуло  багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної  конференції  ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний  день рідної мови, а з лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.
Таке свято відбулося і в нашому класі. Ми розпочали віршами з привітаннями гостей. Далі розповідали вірші і співали пісні про українську мову. Також були гуморески Павла Глазового: «У трамваї», «Кухлик», «Гості із Канади». Завершили ми це свято запальними танцями.
За недовгий час свого існування свято рідної мови вже стало  традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
Тепер ми будемо пам’ятати і дбати про те багатство,  яке є у кожного з нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова
.
Поташкіна Марина,
 5-Б клас



Переглядів: 618 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 2
2 emschool1  
0

1 emschool1  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум