Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2018 » Грудень » 22 » Шкільна стежина № 89-90, Лист солдату
10:16
Шкільна стежина № 89-90, Лист солдату
Любий солдате!
Пише тобі п'ятикласниця Марина. Хоча ти мене не знаєш, зате я знаю тебе. І ти справжній патріот, захисник нашої держави.
Я не знаю, де і за яких умов тобі доведеться читати цього листа. Не знаю навіть, чи ти взагалі його отримаєш, але все одно пишу. Було б добре, якби цього листа ти отримав одного гожого дня із повідомленням про закінчення війни. Цієї звістки чекає вже давно Україна.
У цьому листі я хочу висловити тобі, дорогий солдате, подяку за те, що ти разом зі своїми побратимами захищаєш Україну, за вашу силу, мужність, витривалість. І хоча я навчаюся в 5 класі, та мені дуже болить душа за тих людей, які невинно гинуть  у цій неоголошеній війні. Я понад усе хочу, щоб спокійно ходили діти до школи, дорослі на роботу, але щоб ніхто  ніколи не воював. Бо війна для мене - це страшне лихо.
Я вірю у те, що війна на сході України скоро закінчиться. Завдяки твоїй мужності та героїзму ворог обов’язково відступить, настане мир та злагода на нашій землі.
Дорогий воїне, я дякую тобі,  що ти борониш не тільки мою родину, а  й всю нашу рідну Україну. Адже завдяки тобі я спокійно ходжу до школи, спілкуюсь із друзями, бачу гарні сни. Ти сміливий та дужий. Я бажаю тобі триматися, не здаватися, перемогти всіх ворогів. Я вірю в нашу перемогу і прошу лише про одне – повертайся живим! Низький тобі уклін!
З найкращими побажаннями Шевчук Марина, 
5-Б клас 

Андрієвицькі вечорниці


З давніх – давен в Україні існують народні обряди та традиції. Наш клас підготував  свято Андріївських вечорниць. 
Андрій Первозваний  - християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський  характер: ворожіння на майбутню долю, заклинання, ритуальне кусання  калити.
В народі ще це свято називають Калита. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю.
За традиціями наших предків дівчата та хлопці сходилися до однієї хати ввечері 12 грудня. Жартували, оповідали цікаві історії та грали в різні ігри, а в ніч з 12 на 13 грудня ворожили.
Так в нашому класі за такими традиціями і пройшло свято. Дівчата та хлопці були чепурненько вдягнені, показували свої таланти та вміння. До святкового столу учні приготували смачні страви, які були обов`язковим атрибутом столу. Також були і ворожіння дівчат на майбутню долю і загадування бажань. Запрошеними гостями були 6 – А клас, вчителі. 
Всім сподобалося наше свято,  гості були приємно вражені грою акторів.
Горбатюк Софія,
9-А клас


Правознавча конференція
29 листопада в нашій школі відбулася конференція з права на тему «Права свої ти знай,  але й про обов`язки  не забувай».
Ми, учні 9-Б класу,  разом з класним керівником Жабровець Тетяною Валеріївною підготували даний захід.
Розпочалася конференція з поезії, тематика якої була пов`язана з правознавством. Також ми поділилися з іншими корисною інформацією, яка допоможе нам не порушувати права інших і нагадати всім, що наші повсякденні вчинки мають правову оцінку, а права й обов`язки супроводжують нас все життя.
Між іншим, ми взяли участь у бліц - турнірі. Ми мали можливість згадати вивчений матеріал про важливі правові події і терміни з такого предмета як «Основи правознавства».

Також ми розв`язували різні правові  задачі та ситуацій, відповіді на  яких потрібно було шукати серед статей Конституції України.
Між іншими, учні нашого класу підготували відео-ролик для кращого засвоєння даного матеріалу. На мою думку, найцікавішим моментом була мить, коли ми мали можливість запитати у вчителя відповіді на питання які, на нашу думку, стосувалися подій, що порушували права учнів.
Сьогодні ми стоїмо на порозі у доросле життя, тому ми повинні пам`ятати про наші обов`язки й відстоювання свої права для щасливого життя.
Дмитренко Олена,
9-Б клас

Переглядів: 753 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум