Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2020 » Січень » 8 » Шкільна стежина №94-99, Колядує Україна
12:41
Шкільна стежина №94-99, Колядує Україна
Традиції і звичаї українського народу. Тиждень народознавства  у цьому навчальному році пройшов саме під такою назвою. В ході тижня було проведено багато цікавих і змістовних заходів.
В понеділок екскурсоводами Расенчук Софією, Гранісевич Вікторією, Омельченко Юлією було проведене експрес-повідомлення на тему «Хліб у житті людини» серед 1-7 класів. Учні дізналися  про історію випікання хліба, про ставлення наших предків до святині, про важливість хліба у житті людини.
У вівторок була проведена виставка виробів з дерева, лози, соломи, вишитих серветок в №1, 2 корпусах школи. Учні всіх класів взяли активну участь. В цей день був проведений конкурс на кращу творчу роботу «Український млин» та «Український тин». Серед початкових класів варто згадати самих активних учасників: Кириленко Злата 1-А, Салькіні Діана 1-А, Андросова Аліна 1-А,Решодько Альбіна 2-Б, Поліщук Владислав 2-В, Мошківський Рувим 9-А, Поплавський Дмитро 10-А.Особливо хочеться відмітити роботу учня 10-А класу Волощука Валентина. Учень виготовив макет вітряка із сірників. Над роботою учень працював по три години протягом п’яти днів. Саме завдячуючи великій наполегливості і великому терпінню робота була виконана досконало. Ще є талановиті діти!

В середу учні 7-Б класу  провели свято хліба »Хліб наш насущний…» На свято були запрошені учні 7-А та 6-Б класів, які змогли дізнатися багато цікавого про хліб, прийняти участь у вікторині, а по завершені свята змогли поласувати виробами з муки: пиріжками з маком, бубликами, печивом, варениками, смачним короваєм.
Екскурсоводами музею були проведені екскурсії для учнів 1-х класів.
В четвер був проведений загальношкільний захід для 1-9-х класів - конкурс колядок. Захід був проведений з метою відродження традицій святкування Різдва. Особливо активними були учні 1-4-х класів. Колядки були оригінальні  і жодна не повторювалася. Я сподіваюся, що на Різдво своїми колядками ви зможете подарувати радість нашим односельцям.
Від щирого серця хочеться подякувати за участь у конкурсі колядок учням 1-9-х класів, класоводам, класним керівникам, вчителю музики.
Рада музею


Андріївські вечорниці
«Гей, на наших вечорницях                                                                                                   
Хто сумний - розвеселиться»
З-поміж найбільших народних зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли за українським звичаєм збиралися всім селом в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.
Там панував неповторний дух жартів та веселих пісень, де лилася повноводною рікою мелодійна українська пісня, де парубки силою мірялися, а дівчата, наче квіточки, мліли від задоволення приготування вареничків та вишивання, гадання та обрядів.
Останні роки національний колорит все більше набуває популярності на святах – і це безперечно. Вся Європа захоплюється нашими неповторними стравами, традиціями, красою природи і дівочої вроди…

З метою відтворення обряду, наш веселий, креативний творчий 3-Б клас передав настрій та емоції українських вечорниць. Тут було розкрито красу обряду. Учні мали велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, робити добре і мудре. Виконуючи багато пісень та таночків, діти наповнювали свої душі почуттям любові до рідного краю.
Це було  свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.
Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний український танець, смачна калита – все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички та калита, які для учнів приготували батьки разом з вчителями.
Ми завжди будемо відтворювати і втілювати в життя наші свята та традиції.                                                    
Матяш Марина Андріївна,
класний керівник 3-Б класу

Колядує Україна
Старий рік минає, новий наступає, а з ним і чудове свято - Різдво, яке з нетерпінням очікує дітвора, сподіваючись на подарунки під ялинкою, можна поспівати колядки та просто порадіти.
Хоча далеко ми відійшли від справжньої сутності цього свята, але десь в глибині душі ця радість генетично закладена нашими предками.
І ось саме з метою відродження традицій нашого народу, пов’язаних з Різдвом, учні нашої школи взяли активну участь у конкурсі на кращу колядку.
Колядка - це спадщина багатовікової творчості віруючого українського народу та свідчення про те, з якою глибиною переживали наші предки таїнство Боговтілення, святкуючи Різдво Христове. Ці скарби різдвяної спадщини в Україні збереглися і сьогодні відроджуються.
 
В конкурсі взяли участь учні 1-9-х класів. Свято проходило у два тури: для 1-4-х та 5-9-х класів. Особливо з великою відповідальністю готувалися учні 1-4-х класів. Готували не лише колядку, а й  традиційний одяг, вертеп, різдвяну зірку, костюми ангелів.  Серед старших класів варто відмітити учнів 6-А та 9-Б класів за оригінальність.
Я вважаю, що такі заходи надовго залишаться у нашій пам’яті.    
На Різдво ми зможемо привітати наших односельців зі святом  колядкою.
Расенчук Софія,
учениця 8-А класу, екскурсовод музею

Переглядів: 316 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум