Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Шкільна стежина, №17-18
14:57
Шкільна стежина, №17-18
17 листопада - День студента. У цьому році нашу школу закінчило 68 випускників. Майже всі вони стали студентами. Своїми враженнями від студентського життя з нами ділиться Столяров Віталій: 
- Студентське життя дуже цікаве і веселе. Воно багато в чому відрізняється від шкільного життя: поряд нема батьків, гуртожиток, побут, багато нових знайомих, ти сам володар свого часу, однак його не так багато, як здається на перший погляд. І хоч в мене пари закінчуються о першій годині дня, роботи стільки, аби тільки встиг. Вчитись важче ніж в школі. Вчителі  давали повну інформацію по темі, а в інституті є таке поняття, як "начитка лекції”, тобто викладач надає половину інформації, а другу половину ми повинні опанувати самостійно. 
Тож моя вам порада: вчіться добре, гризіть граніт науки, бо науку за плечима не носити.
                                    Прищепа Вадим, 11-А клас

Чи може математика бути цікавою?
А ви коли-небудь задумувалися, на, що схожа половина яблука? Поміркуйте. Адже саме такі міркування розвивають логічне мислення, яке прокладає нам шлях до отримання результату.
Саме такий шлях почали прокладати учні 5-Б класу на заняттях курсу "Цікава математика”, який очолює Романуха Валентина Борисівна. Побувавши на одному з таких «уроків», я по-новому подивилася на таку науку, як математика. Після цього я була під враженнями. Я зрозуміла, що це не просто факультатив. Це наче гра, у якій діти мислять логічно, розв’язуючи досить складні задачі. Саме на цьому курсі математика пов’язує і такі предмети, як українська мова, історія, біологія. Адже погодьтеся, що все це не могло б існувати без математики.
Спостерігаючи за перебігом заняття, можна помітити, що легші завдання чергуються із складнішими, логічні із більш точними. Саме тому діти не втомлюються, а навпаки, ще більше зацікавлюються. Учні не мають тієї напруженості, що на уроках, де вони змушені сидіти тихо і тільки слухати вчителя. Панує активність, радість, учні доповнюють вчителя, висувають свої припущення. Діти приходять на цей курс, наче на забаву, в якій покращується логічне мислення, увага. Подібні задачі є і в підручниках, але розв'язуються вони саме за допомогою логіки.
Як не дивно, але діти просяться до дошки, розв'язують ці завдання. І коли нарешті вони знаходять відповідь, то на їх обличчях можна побачити щиру радість від виконання вправи. Можна помітити, що більш логічні завдання даються дітям легше, ніж математичні. Але стає зрозумілим, що чим важче завдання, тим більше воно зацікавлює, тим швидше ти хочеш його розв’ язати.
Говорячи з учнями, поставила їм питання:
  1). Чому ви прагнете відвідувати цей курс?
- Ми відвідуємо його для того, щоб краще розв'язувати задачі, які пропонують на уроках, готуємося до конкурсу "Кенгуру” та й просто на цих заняттях нам цікаво.
Інше запитання я задала Валентині Борисівні:
  2). Які результати ви очікуєте від цього курсу?
- Насамперед я очікую на те, щоб діти правильно сприймали умови задач, а також розвивали своє логічне мислення. Адже багато задач із складної математики можна вирішувати за допомогою логіки. Це цікаво та незвично.
 Отже, я з повною впевненістю можу сказати, що математика, дійсно, буває цікавою.
                  
Математика - цариця наук. (Гаусс Карл Фридрих)
Математика приводить розум в порядок. (М. Ломоносов)

              Пойда Оксана, 10-Г клас

Знову перші. Так тримати!
Невід’ємною частиною шкільного життя є спорт. Цей місяць був насичений багатьма спортивними подіями,  відбулися шкільні змагання з волейболу і баскетболу серед дівчат та хлопців. В результаті вони зуміли в черговий раз довести першість нашої школи в районі. За високі досягнення волейбольної команди дівчат, Примак Н.П. пообіцяла новорічну поїздку на каток. Але незабаром нашим спортсменам доведеться відстояти свою честь на обласному рівні, що є одним із нелегких завдань. Також варто звернути увагу на підготовку до змагань з гандболу, тому завчасно проводяться тренування, щоб отримати очікувані, позитивні результати. 
Хотілося б назвати активних учасників цих останніх подій. Баскетболісти:  Голяка О., Прищепа В., Брановицький Р., Михнюк М., Остапчук М., Голяка І., Климчук І. та інші. Волейболісти: Демиденко Г., Авраменко А., Гринішак Т., Мельник Ю., Мухаревич А., Онопченко І., Борта В., Примак М., Боньковський Я., Волощук О., Тимощук В., Антонюк О., Штоль О., Боровик Б. та інші.                           
   Авраменко Альона,  11 - А клас






Шкільна стежина №18





Переглядів: 1113 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум