Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2015 » Березень » 3 » Вічна світла пам'ять тобі - український солдате!
09:38
Вічна світла пам'ять тобі - український солдате!
Ми мали б велелюддям зустрічати наших героїв із Перемогою, натомість – прощаємось. В понеділок, 23 лютого, вздовж усього шляху проходження траурної процесії завмерло в жалю чи не все населення Ємільчиного: проводжали в останню путь Сергія Сагана – бійця 30-ї Новоград-Волинської окремої механізованої бригади. Добрий, щирий, відповідальний і надійний син, брат, чоловік та ревний захисник рідної країни загинув 17 лютого під Дебальцевим під час ворожого артилерійського обстрілу.

"НТ", № 9 tribunaem.info

Сьогодні життя Сергія Сагана повінчалося зі смертю, який є взірцем для всіх нас. Його поважали за вміння спілкуватися, спортивну наснагу, добру вдачу, трудовий ентузіазм. Він був веселим і самостійним, вмів прекрасно триматися у товаристві, герой з поліського селища, а герої не вмирають.
Народився Сергій 15 грудня 1982 року в Ємільчиному. До вступу в 1-й клас виховувався у дитячому садочку. З 1989 р. по 2000 р. навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1. Ріс кмітливим і допитливим хлопцем. Був хорошим, добрим учнем, повними сили і завзяття. Прагнув прожити своє життя діяльно, робив власні висновки, мав певні погляди на світ реалій. Завжди розсудливий юнак вмів постояти за себе, любив проводити дискусії з однокласниками на життєві теми. Постійно сприяв створенню дружньої атмосфери в своєму класі. Був активним учасником класних, шкільних конкурсів, тематичних святкових виступів.

Зустріч випускників, 2010 р.
Після школи навчався в училищі зв’язку у м. Житомирі. Був призваний у ряди армії: спочатку вивчав військовій дисципліни у м. Дівички Київської області, а службу проходив у Ємільчинській частині.
У цивільному житті юнак працював у військовій частині комунального підприємства м. Коростеня, де і проживав. У вересні 2013 р. одружився, і зі своєю половинкою мріяв про прекрасне майбутнє. Півроку молоде подружжя було разом, раділо кожному прожитому дню.
У березні 2014 року Сергій був мобілізований у Новоград-Волинську військову частину, а звідти – на Схід. Стояв на кордонах Херсонської, Запорізької, Донецької областей. Був твердо переконаний, що в скорому часі все минеться і намічені плани збудуться.
11 довгих місяців служив Сергій в рядах української національної армії. Ділився їжею та предметами побуту із місцевими жителями. Коли у серпні 2014 р. перебував у короткотривалій відпустці, добрими словами відгукувався про мирних жителів Херсонщини, які допомагають солдатам і донині.
19 січня 2015 р. знову отримав дозвіл побувати вдома. Намагався встигнути все і відразу. Запевняв рідних, що всі боронять країну, і він повинен, всі хочуть миру, і ви плекайте надію, всім страшно, а ще страшніше жити під ворогом, і в неясності.
17 лютого був останній дзвінок дружині, де веселим, впевненим голосом обіцяв повернутися. А 18 лютого жахлива смерть зупинила годинник життя і вирвала останній подих із грудей солдата. Під час артилерійського обстрілу під селом Чорнухіно уламком снаряду Сергій був смертельно поранений. І впав солдат, і зупинилося добре серце захисника України. Відгомін болі та страждання болісно відізвався у рядах друзів, що пліч-о-пліч виборюють мир. Польовий бліндаж був останнім прихистком Сергія.
І сьогодні, проводжаючи його в останню путь, ми дякуємо за те, що він жив на цій землі, вмів дружити, любити, справно і вчасно виконував громадські справи, був вимогливим до себе, веселим і дотепним у житті. Воїнська доблесть та хоробрість, які були поруч з Сергієм під час АТО, довели, що є сини на українській землі, які з честю захищають нас з вами.

Світла пам'ять про тебе, Сергію, як про добру людину, назавжди збережеться в наших серцях, в серцях тих, хто тебе знав, жив по сусідству, навчав і навчався, разом працював і служив. Вічна світла пам'ять тобі - український солдате!
І.М.Дідус
Переглядів: 1255 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум