Школа 2017
Наш девіз
Хто міцні знання має - той горіх науки розламає
Герб школи
Призери олімпіад
Стежина знань
Герої АТО
Саган Сергій
Школа 2016
Форма входу
Логін:
Пароль:
 
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Шкільна стежина №71-72, Листопад - Грудень 2016
08:57
Шкільна стежина №71-72, Листопад - Грудень 2016
Дорогі друзі! Ще зовсім недавно ми з вами раділи першому дзвонику, який скликав нас до школи. А вже минає грудень,  ми готуємось зустрічати Діда Мороза з новорічними подарунками.
Семестр навчання позаду, і наші учні мають значні досягнення.  Вони активно брали участь у предметних олімпіадах, творчих конкурсах, спортивних змаганнях шкільного та районного масштабів. І, як ми і надіялись, ніколи нас не розчаровували, здобували призові місця.
За протоколами районних предметних олімпіад  кращі учні нашої школи вибороли  23 перших місць, 12 — других, 18 — третіх. Всього — 53 переможних місця. Також ми маємо  4 дипломи І ступеня,   5 дипломів другого ступеня та   6 дипломів третього ступеня у мовознавчому конкурсі ім. П.Яцика. Шевченківський конкурс  приніс 6 перемог нашим учасникам.  До речі, Кондратюк Анна (10 клас) вже отримала Диплом  ІІІ ступеня у обласному етапі, з чим її ми і вітаємо.
Волейбольні команди дівчат та хлопців нашої школи стали переможцями районної спартакіади. Їм також наша честь і хвала.
Попереду обласні змагання. Тож побажаємо нашим переможцям достойно представити район і привезти якнайбільше перемог.
Ми знаємо, що далеко не просто обійти достойних суперників з інших шкіл і районів, для цього треба прикласти максимум зусиль і учням, і їх наставникам. Тому удачі вам, наші розумники, творчі особистості, спритні та умілі спортсмени. Ми віримо у ваші перемоги.
Заступник директора з навчально-виховної роботи
Палько Наталія Миколаївна




Андріївські вечорниці
Із давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами та обрядами. Одним із свят, яке завжди відзначали ще наші діди та прадіди, було одне, особливо важливе для молоді — день Андрія. Це свято відзначається 13 грудня. Ввечері перед святом Андрія проводили Андріївські вечорниці. На  них молодь співала, розважалася. Хлопці жартома чинили збитки на оселі: зносили тин або ворота в обійсті коханої дівчини. Такі пустощі дозволялись тільки в Андріївську ніч.

Про традиції  святкування Андріївських  вечорниць цього річ дізналися учні шостих класів. Стараннями хлопців та дівчат 6-А класу були відтворені старовинні гадання серед молоді, тогочасні жартівливі пісенні та віршові батли між парубками та дівчатами. Всіх гостей привітна господиня частувала гарячими варениками та солодкими бубликами, цукерками та горішками. Особливу атмосферу створювало місце проведення свята—музей "Світлиця”.
Готуючись до свята, учні відкрили для себе пісенні скарби нашого народу. Музичний супровід В.І.Вишинського зробив це дійство колоритним і динамічним.
Присутні на святі вчителі, батьки, учні долучилися до культурної  спадщини українців, вкотре відчувши гордість за свій талановитий, гострий на розум народ, що вміє і трудитись, і веселитись.
Коваленко Світлана Казимирівна


Спорт гартує волю
Нещодавно  в нашому селищі  пройшли обласні  змагання з волейболу серед дівчат 2003-2004 р. народження. Вперше ми грали командою такого складу. Команда складалася з учениць 7-8 класів Ємільчинської  гімназії та Ємільчинської  ЗОШ №1. До основного складу  входили: Омельченко Вікторія та Наумовець  Анастасія (центральні блокуючі), Штиль Надія та Піскун Анастасія (доігровка), Омельченко Юлія (зв’язка), Кейбіс Вікторія (діагональний гравець), Кійвицька Олександра (ліберо). Перед змаганнями ми  не очікували, що серед 10 команд зможемо досягти перемоги, але безупинне тренування та віра в себе допомогли нам на шляху до нагород.
   Як почати займатися волейболом?

Наша команда прийшла у цей спорт в березні 2013 року до шкільного вчителя фізкультури Онопченко С.Г. Згодом на початку 5 класу нас під свою опіку взяв Романуха В. А. Спочатку було дуже тяжко, нічого не виходило, але ми дивилися на старші команди і сподівалися, що колись будемо так грати. Тому головне вірити в себе і не зупинятися.
Що дає волейбол для життя?
Насамперед, це великий плюс для здоров`я та фізичної підготовки. Тіло звикає до фізичних навантажень. Позмагатися у грі з однолітками, відчути накал емоцій, закалити свою волю –ось що дає командна гра. Та й серед друзів завжди цікаво.  Також є і мінуси: волейбол забирає вільний час, змагання часто проходять під час навчання, що завдає незначного удару по оцінках і часто болять м`язи.
На мою думку, в цьому спорті більше плюсів  ніж мінусів. Люди, займайтесь спортом і будьте здорові!
                                                                                 

Кейбіс Вікторія,
8–А клас


Переглядів: 489 | Додав: emschool1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Школа
Наша адреса
11201, Житомирська обл., смт. Ємільчине,
вул. Шевченка, 4
тел. (04149)-21380

E-mail: emschool_1@ukr.net
Спартакіада
Герої АТО
Макарчук Юрій
Герої АТО
Лаговський Віктор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мій профіль | Вихід
Пошук
Шкільне життяМалюнки дітейЄмільчинеГостьова книгаФорум